digital.bgВече ви информирахме, че медалите на Олимпийските игри в Токио през

...
digital.bgВече ви информирахме, че медалите на Олимпийските игри в Токио през
Коментари Харесай

Ето как изглеждат медалите за Олимпийските игри в Токио 2020 направени от рециклирани джаджи

digital.bg

Вече ви информирахме, че медалите на Олимпийските игри в Токио през 2020г. ще са от рециклирани електронни устройства.  За да съумеят да го реализиран в доста градове в страната бяха основани пунктове, където жителите могат да оставят старите си джаджи. Организаторите на дълго чаканото събитие са събрали нужното количество благородни материали нужни за основаването на медалите за всички надпревари на Токио 2020. Това се случва почти една година преди формалния старт на Олимпиадата.

Самите медали бяха показани публично, като дизайна им е дело на Юничи Каваниши, който печели конкурс от над 400 професионални дизайнери и студенти. Диаметърът на медалите е 85 милиметра, като в най-тънката си част са едвам 7.7 милиметра, като дебелината не надвишава 12.1 милиметра. Златните оценки съдържат повече от 6 грама, а сребърните употребяват чисто сребро. Производството на бронзoвите медали става със сплав от червен месинг, съдържаща 95% мед и 5% цинк, съобщи TheVerge.

Съгласно формалните правила на МОК е належащо дизайна на медалите да включва класическите пет пърстена, името на самите игри, както и облик на гръцката богиня на успеха, Нике пред стадиона " Панатиеняк ". Общият брой рециклирани усторйства употребявани в основаването им са с тегло от 78 895 тона, в това число и над 6.2 млн. мобилни телефона. След преработването от тх се извличат 32 кг злато, 3500 кг. сребро и 2200 кг. бронз, които са задоволителни за направата на всички медали.



 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР